Как да сте в топ форма през зимата

Горещо тяло през мразовитата зима

Зимните дни са факт, колкото и да не ни се иска, температурите падат все повече и повече, а поддържането на тренировъчен режим става все по-трудно за всяка една от нас.

 

Въпреки че студените дни по никакъв начин не ни подтикват към фитнес залата, тези няколко съвета може да ви помогнат да се замислите и да не изоставяте програмата си от физически упражнения:

 

1. Намерете си приятелка, с която да тренирате заедно. Ще ви бъде по-забавно и приятно и ще се мотивирате взаимно.

 

2. Определете си конкретна цел (например да отслабнете 8 килограма). Ако се концентрирате върху цел, която трябва да постигнете до точно определена дата през пролетта (21 март, например), ще те много по-мотивирани да поддържате програмата си.

 

3. Сменяйте програмата си. Само защото лятото ви харесва да тренирате сутрин, това не означава, че същото важи и през зимата. Подгответе се да адаптирате тренировъчната си програма към съответните условия.

 

4. Намерете зимен спорт, който да ви харесва. Ако фитнес залата не ви привлича и обичате да се движите навън, намерете зимен спорт, който да ви харесва: може да карате кънки или пък ски. Опитайте!

 

5. Подбирайте внимателно спортния си екип. Ако все още носите екипировката, с която спортувате през топлото време, това може да се окаже проблем за вас. Променете тренировъчния си екип според зимните условия и ще усетите разликата.

 

Идват пролетта и лятото, момичета. Това означава разголени дрешки и повече плът на показ. Ако последвате горе споменатите съвети, ще сте ни изключително благодарни, когато тръгнете да си купувате къси панталонки или оскъдна рокличка.


Зимата е времето, през което имате шанса да оформите едно горещо тяло за още по-горещите летни дни.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay