Приятел в нужда се познава, дори на масата

Приятели по килограми

За да сте здрави - подбирайте приятелите си. Знаем, че звучи доста снобско и повърхностно, но това е новото послание на чудаците изследователи. Всъщност точното твърдение е, че ако имаме щастливи и здрави приятели, то и ние ще сме такива.

 

Проучването изследвало 3600 жени и техният начин на живот. Изследователите ги разпитвали относно хранителните им навици и физическа активност, както за техните, така и за тези на приятелите им. Оказало се, че здравословни навици са "заразни".

 

Когато нашите приятели се грижат за физическото си състояние, те неусетно въвличат и нас в тази дейност. За пример ще ви дадем позната до болка ситуация: случвало ли ви се е да обядвате с приятелка, която е на диета и да си поръчате обяд, според нейните хранителни принципи? Сигурни сме, че да. Най-малкото, за да я подкрепите или да не изпитвате волята ѝ при вида на порция мазни пържени картофки.

 

Тези, които обичат движението често излизат сред природата и не си падат по това да се застояват на едно място. Такива приятели са страхотни за активния ви живот, няма спор.

 

Специалистите обясняват също, че ако често се мотаем с хора, които нехаят за здравето си, то риска и ние да станем такива е много висок. Все пак щом Тя ще яде понички с шоколад, защо аз да ям салата... Схващате, нали?

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay