Свикнали сме да приготвяме крем супи само от зеленчуци, но защо да не добавим малко пилешко към гъбената супа?! Все пак комбинацията пиле и гъби е класика...
Необходими продукти:
3 супени лъжици масло
3 скилидки чесън
2 чаши гъби, нарязани
1 глава лук, нарязан
3 големи моркова
2 стръка целина
1 супена лъжица мащерка
1/4 чаша брашно
4 чаши бульон
1 чаша мляко
1 чаша ориз
2 обезкостени пилешки гърди, без кожа
Начин на приготвяне:
Вземете една голяма тенджера и разтопете маслото в нея. Добавете лук, гъби, моркови и целина. Оставете на котлона и бъркайте, докато течността се изпари и зеленчуците омекнат. Добавете пилето и гответе до златисто. След това добавете чесъна, мащерката и разбъркайте, докато стане ароматно. Поръсете със сол и черен пипер.
Добавете брашно и отново бъркайте до златисто. Изсипете бульона и добавете ориза. Оставете да къкри, докато ориза се свари и месото също стане готово.
Сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |