Макар да сме фенове на класическата пица, този веган вариант не отстъпва нито по вкус, нито по визия. А приготвянето е фасулска работа! Необходими съставки: 1 малка глава броколи, цветчета, нарязани на малки парченца ⅓ ч.ч. разполовени чери домати Царевица от консерва ¼ ч.ч. едро нарязан червен лук ½ халапеньо, тънко нарязано 4 бр. сушени домати, нарязани на кубчета Екстра върджин зехтин, за намазване Една топка тесто за пица ½ ч.ч. пресни листа от босилек 2 с.л. пресни листа от мащерка Щипка червен пипер на люспи Морска сол и прясно смлян черен пипер Крем от кашу Начин на приготвяне: Загрейте фурната до 220 градуса. В средна купа смесете броколите, доматите, царевицата, лука, халапеньото и сушените домати и ги поръсете със зехтин, сол и черен пипер. Зеленчуците трябва да са добре овкусени и добре намазани със зехтин, така че да са ароматни и това да се усеща в цялата пицата. Разтеглете тестото за пица върху голяма тава с хартия за печене. Намажете леко външните ръбове на тестото със зехтин и нанесете с лъжица няколко лъжици крем от кашу върху центъра на тестото, колкото да го разнесете на тънък слой. Разпределете зеленчуците върху тестото. Печете 15 минути или докато коричката стане златиста, сготвена и броколите станат крехки и добре запечени. Извадете от фурната и намажете обилно с крема от кашу. Отгоре поставете пресния босилек, прясната мащерка и щипка червен пипер. Приятен апетит!
1 | 0 |