Заведете децата на анимация с еко кауза

Анимация с еко кауза

Заведете децата на анимация с еко кауза

Децата обожават да ги водим на кино, а откакто анимациите са тотален хит и за по-възрастните киномани, няма нищо по-лесно и приятно от това да осигурим широкоекранни емоции за цялото семейство.

Малките пълнят устата си с пуканки и да се смеят в тон с нарисуваните герои, а след това им подражават. Покрай коледните празници имаме възможност да използваме тази тяхна страст и с образователна цел като ги заведем на триизмерен филм с екологична мисия.

 

Първата 3D анимация с еко кауза ще се появи на родните екрани ден преди Коледа, на 24 декември. "Епоха на животните" има всички шансове да спечели феновете на "Ледена епоха" и "Мадагаскар". Малчуганите, а и родителите, не само ще се забавляват с весели сцени и диалози между симпатични животинки, но ще усетят и възпитателен подтекст - как да предпазим природата от човешката несъобразителност.

 

Ето я и историята накратко: животните от африканската савана са в беда, защото водоизточниците са пресъхнали. Находчивата мангуста Били и добродушният лъв Сократ се отправят на пътешествие, за да открият вода. Те намират подкрепата на куп приятели, между които две мъдри костенурки, галски петел, жираф, полярна мечка, дори тасманийски дявол.

В основата на животинските неволи се оказва човешкият егоизъм - собственик на хотел е обсебил водните източници за свои нужди. По ирония на съдбата, в хотела му трябва да се проведе конференция за опазване на околната среда. Налага се животните да свикат свое собствено събрание, на което да поставят важни въпроси за общото благо на планетата и за екологията.

 

След като децата съпреживеят всички перипетии, на които хората са подложили животните от 3D анимацията, ще бъдат добре подготвени за уроци и съвети на тема екология, дори може сами да започнат с въпросите.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
 
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay