Нов дом + нов съквартирант = приятно съжителство?

Съвети за живота на съквартиранта

Студентските години, известни още като нашата буйна младост, безсънни нощи и луди купони, в повечето случаи вървят ръка за ръка със съвместно съжителство. Ако и на теб ти предстои да събираш целия си досегашен живот в един куфар и да се отправиш в посока "нов дом", то определено хвърли едно око над нашите съвети.

Време е за една абсолютна истина – щом ще живееш със съквартирант, трябва да очакваш неочакваното!

Говори точно и ясно.
Заяви основните си принципи и желания относно съжителството. Никак не е приятно събуждайки се сутрин, да се спъваш в купчина чужди дрехи, нали? Ако едноименният герой от сериала "Монк" ти е любимец, то постарай се околните да го разберат. Информирайки новата личност в живота ти за основните си принципи, ще вдъхнеш респект и уважение, като човек, който отстоява принципите си.

Принадлежности, но общи ли?
Определено не е лесна задача да се поставят бариери относно общите и личните неща. Телевизор за всички – няма проблем, четка за зъби – повече от проблем. Има неща, които са си напълно и единствено твои. Макар този факт да се подразбира, има хора, чийто очи са слепи за тези неписани закони. Ако попаднеш на човек, който обича освен своята спирала, да използва твоята очна линия, а това определено не ти допада – време е за разговор. Запомни: очаквай от съквартиранта ти най-лошото, т.е да не може да разберете нещата, правилно, освен ако ти не го информираш.

За отговорността и за липсата на такава.
Сериозно нещо си е да делиш жилищно пространство с някого – още повече, че може да бъде и опасно. Наистина е така, и ако се замислиш над думите ни, ще се увериш в това. Разсеяни, нервни, прекалено емоционални или безгрижни – идеални кандидати за евентуален пожар или голяма сметка за ток. Ако и твоят съквартирант клони към тези определения, то по-добре му припомни колко опасни могат да бъдат лекомислените му действия. Човешкият живот е по-важен от каквито и да било любовни мъки или курсови работи.

Няма как да пропуснем и нервоспасяващия музикален съвет! Никой няма правото да натрапва предпочитанията си над другите. Така че, ако си падаш по ориенталските ритми, а приятелката по легло обича рок балади, опитайте се да достигнете до консенсус. Усилвай си екзотичната музика, когато си сама, а в случаите, когато не си – винаги можеш да ползваш слушалки.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay