Новата първа дама на Франция

Валери Трирвильор е жената в живота на новия френски президент

Карла Бруни и Никола Саркози бяха една от най-обсъжданите светски двойки. Президентът на Франция и неговата първа дама вече официално са бивши такива. Вчера стана ясно, че техните места ще заемат новоизбраният президент Франсоа Оланд и неговата партньорка, която попадна в нашето полезрение като настоящата първа дама на европейската държава.

И макар президентът все още да не е встъпил официално в длъжност, то е ясно - името на Карла Бруни все по-рядко ще се споменава в медиите. За разлика от това на Валери Трирвильор.

47-годишната Валери няма брак с Франсоа Оланд, но пък има три деца. Известна е с дългогодишната си кариера в медиите, като до предизборната кампания е била репортер във в-к "Paris Match", но временно е прекратила професионалната си дейност. С партньора си са се запознали много преди той да стане президент - преди 23 години, когато Валери е била политически репортер.

Новата първа дама ще е изправена пред тежка задача - да замени обсъжданата певица и бивш супермодел Карла Бруни. Валери споделя, че е носила дизайнерска рокля само веднъж през живота си - на прием в Елисейския дворец. А скъпата одежда била под наем.

Тя е наясно, че ще играе поддържаща роля в живота на президента. Още през април, пред в-к "Libération", Валери сподели: "Ще продължа да работя по един или друг начин, ако Франсоа бъде избран. Просто защото е нужно да си изкарвам прехраната. Не искам да живея на гърба на държавата".

Валери, за разлика от Карла Бруни, която е дъщеря на богат италиански индустриалец, наистина е от скромно семейство. Родена е в град Анже - и освен нея, родителите ѝ имат още пет деца. Майка ѝ е работила на ледената пързалка в града, а баща ѝ е бил ветеран от Втората световна война, който е прекарал голяма част от живота си в инвалидна количка. Починал е, когато Валери е била на 21 години. Въпреки произхода си, новата първа дама притежава обноски, които хората от елита на Франция отдавна обсъждат.

По време на предизборната кампания през 2007 година доста любопитни неща са се случили и на двете важни за Франция двойки. Тогава Никола Саркози се опитваше напразно да скрепи взаимоотношенията си с бившата си съпруга Сесилия Атиа. Тогава двамата се стараеха да не показват проблемите си пред обществото.

Франсоа Оланд пък, който има четири деца от Сеголен Роаял, вече беше започнал авантюрата си с Валери Трирвильор. Друг, още по-пикантен факт е, че въпросната Сеголен Роаял всъщност тогава бе кандидат за президент и бе подкрепена от социалистите. Ако бившата съпруга на новия президент бе успяла да спечели изборите, щеше да е първата жена президент в историята на Франция.

Новата първа дама тепърва ще се опита да намери баланса между личен живот, кариера и популярност, тъй като медиите няма как да не насочат безпощадните си прожектори към нея. И докато Карла Бруни бе обвинявана за какво ли не от френското общество, то, поне засега, Валети Трирвильор е възприемана от хората като един добър пример за жена, извървяла честно своя път от работническата класа до политическия елит.

20 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



11
Не е посочен 08.05.2012|14:22
Май това е твоя несбъдната мечта;)
10
Не е посочен 08.05.2012|14:22
Няма какво да ги жалим.
9
Не е посочен 08.05.2012|14:21
Не може да стъпи на малкия пръст на Карла.
8
Не е посочен 08.05.2012|13:38
Мисля, че ще е по-добра първа дама от Карла Бруни. :)
7
Не е посочен 08.05.2012|11:46
И тяхната не е лесна.
6
Не е посочен 08.05.2012|10:17
Браво на нея, много се кефя на силните преуспели жени, които са по властни дори от мъжете си:)
5
Не е посочен 08.05.2012|09:31
много свежа
4
Не е посочен 08.05.2012|09:24
много добре изглежда
3
Не е посочен 07.05.2012|19:14
Според мен пък изглежда на точно на толкова, на колко е. Но наистина има живот в нея и чар :) Хубава жена е.
2
Не е посочен 07.05.2012|17:07
Изглежда на 35 :) и това е не защото си е правила разни козметични процедури, а просто в нея има живот :))
1
Не е посочен 07.05.2012|15:52
внушава респект
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay