В сезона на карфиола е време да му се насладим както никога досега. Днес ви предлагаме 3 лесни рецепти с този така обичан през зимата зеленчук. Ето какви са те!
Печен карфиол с подправки
Необходими продукти:
1 глава карфиол, нарязана на цветчета
2 с.л. зехтин
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чесън на прах
Сол на вкус
Начин на приготвяне:
Предварително загрейте фурната на 200 градуса. Разпределете цветчетата от карфиол върху тава за печене. Полейте със зехтин и поръсете с червен пипер, чесън и сол. Печете във фурната за около 20-25 минути или докато карфиолът стане златист.
Пюре от карфиол
Необходими продукти:
1 глава карфиол, нарязана на цветчета
2 с.л. масло
Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете цветчетата от карфиол в подсолена вода, докато станат меки (около 10-15 минути). Изцедете добре и сложете ги в блендер с масло, сол и черен пипер. Блендирайте до получаване на гладко пюре. При нужда, добавете още масло или сол според вкуса.
Карфиол с кашкавал във фурна
Необходими продукти:
1 глава карфиол, нарязана на цветчета
1 ч.ч. извара
1 ч.ч. настърган кашкавал
Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете карфиола в подсолена вода за около 10 минути. Смесете изварата с половината от кашкавала, сол и черен пипер. Сложете карфиола в подходяща тава и разпределете сместа от извара и кашкавал върху него. Посипете с останалия кашкавал и печете във фурната на 180 градуса за около 20 минути или докато се запече горният слой.
Добър апетит!
0 | 0 |