6 начина да оползотворим останалата тиква от хелоуинските фенери

6 начина да оползотворим останалата тиква от хелоуинските фенери
Canva

Хелоуин може и да не е наш празник, но не можете да отречете, че издълбаването на фенери за страховитата нощ може да бъде много забавно изживяване, особено, ако имате деца. Обикновено, на следващия ден осъзнаваме, че ни е останала една купа с парчета тиква от снощното дълбаене и често се чудим как да я оползотворим.

Използването на останалата тиква от фенерите след Хелоуин може бъде както забавно, така и практично. Ето няколко идеи как да я оползотворите:

Тиквена супа: Тиквата може да бъде използвана за приготвяне на вкусна тиквена супа. Просто я сварете с подправки, като канела и червен пипер. След това я пюрирайте и добавете сметана или прясно мляко.

Тиквен пай: Използвайте тиквата, за да приготвите тиквен пай. За това ще ви бъде необходимо още някои съставки като маслено тесто, яйца, захар и подправки.

Тиквен хляб: Можете да направите вкусен тиквен хляб, като добавите тиквата към сместа, която приготвяте обикновено. Това може да бъде чудесна закуска или десерт.

Замразете я: Ако нямате време да използвате тиквата веднага, можете да я нарежете на малки парчета и да я замразите, за да използвате по-късно.

Тиквени пудинги: Пригответе тиквени пудинги, като сварите тиквата, миксиратея с яйца, мляко и подправки и ги запечете.

Тиквена салата: Нарежете тиквата на малки парчета, сварете я и добавете я към салатата си за допълнителен вкус и текстура.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay