По традиция на Великден се приготвя агнешко месо. Повечето хора обаче се притесняват, тъй като мислят, че агнешкото се готви трудно. Това съвсем не е така, стига да попаднете на правилната рецепта.
Всичко, което е необходимо да направите, е да натриете месото със смес от пресни билки, чесън и зехтин и да го хвърлите във фурната за около час, за да създадете вкусно ястие за великденския обяд или вечеря. В тази рецепта агнешкото е комбинирано с пресни картофки, които не е нужно да се режат.
В тази рецепта се използва проста комбинация от чесън, розмарин и мащерка, но можете да добавите също риган, мента или босилек. Как ще подправите месото зависи от вас, но нашият съвет е да бъдете щедри с подправките.
Ето как да приготвите вкусна агнешка плешка с пресни картофки:
Необходими продукти:
1 агнешка плешка
4 скилидки чесън
1 с.л. розмарин
2 ч.л. мащерка
3 с.л. зехтин
сол и черен пипер
1 кг пресни картофи
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете месото. Включете фурната да загрява на 150 градуса.
В малка купа комбинирайте чесъна, розмарина, мащерката и 1 супена лъжица зехтин и подправете обилно със сол и черен пипер. Натрийте агнешкото с тази смес.
Измийте картофите и ги сложете в тавата. Поръсете с останалия зехтин, малко сол и черен пипер. Поставете агнешкото в средата на тавата и печете около 1 час, до пълна готовност на месото и картофите.
Оставете да си почине 15-20 минути, след което сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |