Не можем да се наситим на това ястие с пиле, броколи и чедър. Харесва ни не само заради комбинацията от вкусове, но и заради фактът, че можем да го приготвим само в един тиган!
Необходими продукти:
Една малка глава жълт лук, нарязан
2 скилидки чесън, смлени
500 г пилешки гърди без кости и кожа, нарязани на малки парчета
1 с.л. зехтин
Една малка глава жълт лук, нарязан
2 скилидки чесън, смлени
Сол
Прясно смлян черен пипер
1 ч.ч. бял ориз
2 1/2 ч.ч. домашен пилешки бульон
1 ч.ч. готварска сметана от животински произход
250 г броколи
1 ч.ч. настърган чедър
1/4 ч.ч. галета или хлебни трохи
Начин на приготвяне:
В голям тиган, подходящ за фурна, на средно силен огън, загрейте мазнината. Добавете лука и запържете, като разбърквате, докато омекне за около 5 минути. Добавете чесъна и запържете още 1 минута. Добавете пилешкото и подправете със сол и черен пипер. Гответе, като разбърквате от време на време, до златисто, още около 6 минути.
Разбъркайте ориза, сметаната и част от бульона. Оставете да къкри, докато оризът омекне за около 15 минути. Добавете останалите 1 1/2 чаши бульон, броколи и сирене чедър и гответе, докато броколите омекнат и сиренето се разтопи. Поръсете пилешката смес с галета и овкусете със сол и черен пипер. Доизпечете втв фурната до златисто и хрупкаво за около 2 минути.
0 | 0 |