Тези малки вкусни бисквитки, покрити с шоколад, буквално се топят в устата. Хрупкавата им основа е канапе, върху което е разположен по-въздушен и от мус ванилов крем, а глазурата допълва съвършенството на тази невероятно сладка симфония от вкусове и аромати. Вижте как да си я спретнете у дома.
Бисквитената основа
Необходими продукти:
¾ ч.ч. меко масло
1 ч.ч. захар
2 яйца
1 ч.л. ванилия на прах
3 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Разбийте маслото и захарта до пълното им смесване. Към тях добавете яйцата и ванилията и продължавайте да бъркате, докато постепенно изсипвате брашното към сместа. Прибавете и солта и оставете полученото тесто да престои за 1 час във фризера.
Когато тестото стегне, го разстелете върху прозрачно фолио и го разточете, така че да се получи равен блат с дебелина около половин сантиметър.
С помощта на чаша изрежете кръгчета (или пък изберете формички по желание), подредете ги в тава, покрита с хартия за печене и ги оставете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10-15 минути.
Докато чакате готовите бисквитки да изстинат, се заемете с…
Пухкавия крем
Необходими продукти:
¼ ч.ч. вода
¼ ч.ч. царевичен сироп
¾ ч.ч. захар
1 с.л. желатин
2 с.л. студена вода
2 яйчни белтъка на стайна температура
1 ампулка ванилова есенция
Начин на проготвяне:
Смесете желатина със студената вода, разбъркайте ги добре и ги оставете да престоят. През това време разбийте белтъците на сняг.
Смесете водата, царевичния сироп и захарта в малка касерола и ги сварете на слаб огън. Важното е сместа да не достига повече от 110 градуса.
Залейте белтъчния сняг със свалената от котлона смес, готовия желатин и ванилията, докато разбивате с миксер. Бъркайте, докато усетите, че купата се е охладила.
И накрая...
Шприцовайте получения крем върху охладените бисквитки. Оставете ги да престоят така още около час.
През това време разтопете на водна баня един шоколад, най-добре натурален с 54% какао.
Потапяйте всяка от бисквитките в течната глазура, след което я оставяйте да се охлади върху хартия за печене.
Ако тази рецепта ви е харесала, харесайте и страницата на Jenite във Facebook!
9 | 0 |