Зареждаща супа с кълнове

Зареждаща супа с кълнове

Зареждаща супа с кълнове

Вчера ви разкрихме всички тайни на кълновете и се надяваме заедно с познавачите от сп. Меню да сме успели да ви убедим, че не са за пренебрегване. Днес ви предлагаме да опитате една вкусна вариация на тема зеленчукова супа, която ще ви даде възможността да черпите с пълни лъжици от виталната енергия на кълновете и пресните зеленчуци. Чудесният чеснов сос с босилек и магданоз само ще засили усещането за здравословен живот.

Необходими продукти:

1 ч. л. пресен настърган джинджифил
2 картофа
2 моркова
1 тиквичка
1 глава лук, нарязана на ситно
1 ч. ч. зеле, нарязано на ивици
2 ч. ч. кълнове от леща, слънчоглед или соя
2 ч. л. доматено пюре
 сол на вкус
 черен пипер на вкус

за гарниране:

4 с. л. зехтин
4 скилидки чесън
1 с. л. магданоз, нарязан на ситно
1 с. л. босилек
2 с. л. лучени кълнове

Начин на приготвяне:

Картофите, морковите и тиквичката се нарязват на малки кубчета. Слагат се да заврат заедно с лука и джинджифила в 2 л подсолена вода. След като зеленчуците поврат 10 мин., се добавят зелето и соевите кълнове. Точно след 3 мин. се слага доматеното пюре, разбърква се и като поври 3-4 мин., супата се отстранява от огъня.

Зехтинът, чесънът, босилекът и магданозът се счукват или се пасират заедно. Готовата супа се подправя с чесновия сос и се поднася поръсена с лучените кълнове.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay