Защо не бива да използвате хартиени формички за мъфини?

Защо не бива да използвате хартиени формички за мъфини?
unsplash

Вероятно смятате, че хартиените формички за мъфини са изключително удобни, тъй като мъфините ви не залепват за формата, изваждат се лесно и след това тавата се мие лесно. Всичко това е факт, но има други фактори, които правят хартиените формички за мъфини неособено добър избор. 

Ето защо:

1. Кажете сбогом на карамелизираните парченца!

Най-добрата част от перфектно изпечения мъфин е супер тънкият слой златисто-кафяв карамел в основата му. Докато тестото се пече, частите, които са в пряк контакт с горещата форма, стават запечени и много вкусни от карамелизиращите захари в тестото. Когато поставите хартиена формичка за мъфини между тестото и формата, тя върши отлична работа, като откъсва този вкусен външен слой от вашия мъфин. 

2. За еднократна употреба са

Всичко за еднократна употреба трябва да се избягва и формичките за мъфини не са изключение. Ако сте обикновена домакиня, това може да не изглежда толкова голяма работа, но помислете за всички полуизползвани опаковки с хартийки за мъфини, които висят в кухненските шкафове по целия свят. Такава загуба.

3. Купуването на правилния размер е сложна работа

Някога опитвали ли сте се да познаете какъв размер ви трябва и да се окажете с формички, които са твърде големи или малки за вашата форма за мъфини? Не сте сами. Формичките за мъфини се предлагат в мини, стандартни, големи, изключително големи и общо взето всякакви размери. Съответно е доста трудно да успеете да нацелите правилния размер. 

4. Всъщност не са особено красиви

Стандартните набраздени формички, подобни на акордеон, са направо остарели. Това може само да развали визията на мъфините ви, вместо да им помогне да изглеждат по-добре.

5. Силиконовите формички не са по-добър вариант

Силиконовите форми са една идея по-добър вариант, но определено не са най-доброто. Те са за многократна употреба, което е страхотно. Дизайнът им не е чак толкова грозен и мъфините не залепват, но почистването им след употреба е едно от най-досадните неща, които може да ви се случат. 

6. Използвайте тавичка за мъфини, без да слагате нищо в нея

Изсипвайте сместа директно в тавата за мъфини, като най-важното условие е да е добре намазнена. След като мъфините се изпекат, оставете ги да изстинат и чак след това ги извадете. Така няма да се натрошат. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay