Махмурлукът си тръгва с храненето

Какво да консумирате след тежка алкохолна вечер?

Махмурлукът си тръгва с храненето

Ако вчера сте изпробвали мръснишките коктейли, които ви предложихме, то днес е възможно да страдате от добрия стар махмурлук.

Но ние сме насреща да помогнем. Все пак, не можем просто така да ви напием и изоставим, нали?

Алкохолът дехидратира тялото, затова първото, което можете да направите за благосъстоянието си, е да обърнете процеса. Пийте студена минерална вода, може и с малко лимон, но не се "наливайте", за да не ви стане още по-лошо.

Киселите краставички вървят повече с ракия, но се оказва, че имат и изтрезняващо действие. "Съкровищата от буркана" са богати на нутриенти, включително витамин А, желязо, калций и магнезий.

Както вече уточнихме, колкото повече алкохол навлиза в тялото, толкова повече то се дехидратира. А това води до загуба на калий. Бананите обаче са рекордьори по съдържанието му. Затова бързо грабвайте екзотичния плод и започвайте "лечението".

Знаете ли, че когато пиете, тялото ви произвежда токсичното вещество ацеталдехид? Веднага можете да започнете да го замервате с яйца. Намерете поне една щастлива кокошка, вземете и яйцето и го пригответе по ваш избор. Вкусна закуска, която лекува главоболие.

Ако ви е много лошо и не ви се яде нищо, направете си чаша ментов чай. Ментата успокоява стомаха, премахва подуването и ускорява процеса на детоксикация. Но не и едноименната алкохолна напитка!

Надяваме се, че вече се чувствате по-добре. Повече няма да прекалявате с алкохола, нали? Или поне днес не.

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



5
Не е посочен 02.07.2012|14:45
или по мъжки му хапваш едно шкембенце с бира , пак се изтрезнява и то доста добре :)
4
Не е посочен 02.07.2012|14:34
снощи препих с ракия и сутринта ми беше доста трудно да стана , но наистина храната помага - изядох една праскова и всичко се оправи :)
3
Не е посочен 02.07.2012|13:48
Задължително е супа да се яде след тежка вечер!После много сън и вечерта отново!
2
Не е посочен 02.07.2012|13:06
Тази мадама на снимката защо ли ми прилича на ева лонгория. Това с водната струя със сигурност е фотошоп, иначе няма как да се получи толкова добре.
1
Не е посочен 02.07.2012|10:20
това е отдавна изпробван и проверен метод,колкото и да не му се яде на човек,ако си похапне,особено топла супичка,махмурлукът веднага си тръгва,е,няма да е излишен и един аналгин за главоболието за да може наистина да се почувстваме като нови
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay