Дори и само хапка от тази вълшебна торта е способна да ви пренесе в съвсем друго измерение. Наситеният и плътен вкус на десерта омайва небцето като с магическа пръчица, а на всичкото отгоре, оказва се, начинът му на приготвяне не е никак сложен. Убедете се сами.
Необходими са ви:
250 г орехови ядки
250 г краве масло
250 г пудра захар
6 яйца
50 г какао
100 г захар
5 с.л. прясно мляко
1 с.л. ром
Начин на приготвяне:
Сварете крем от какаото, прясното мляко и захарта. Бъркайте сместа, докато изстине.
Отделно разбийте маслото с пудрата захар и към тях прибавете един по един жълтъците и вече изстиналия крем.Разбъркайте всичко добре и накрая добавете рома.
От тази смес отделете ⅓ за намазване на тортата след изпичане.
Разбийте белтъците на сняг и прибавете към тях счуканите орехи.
Смесете двете части и изсипете всичко в застлана с хартия тортена форма.
Печете в умерена фурна до готовност.
След като изстине, тортата се намазва отгоре и отстрани с отделената част от крема.
Завършете като украсите с настърган шоколад.
Още невероятно вкусни идеи за сладки изкушения може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.
10 | 1 |