Пастетът е може би любимият продукт за мазане върху филийка хляб на децата от 90-те. След незаменимата лютеница и сиренето, разбира се.
Освен това той може да се използва и като гарнитура към различни ястия. Купуваме го от магазина, но вкусът му някак изобщо не се доближава до онзи бабиния продукт, който обожавахме, когато бяхме деца.
И тук на помощ отново идва Яна Имреорова, която ще ви покаже как, само чрез няколко лесни стъпки, да си приготвите вкусен пилешки пастет. Съветваме ви да запретнете ръкави - наистина си заслужава!
С посочените продукти ще получите 900 мл готов продукт.
Необходими продукти
400 г пилешки дробчета
200 г пилешки гърди (1 пеперуда)
1 голям морков
1 шепа нарязана и замразена чушка
1 дафинов лист
3 зърна черен пипер
половин стрък праз лук
2 скилидки чесън
бучка масло
1/4 ч.л. индийско орехче
1 с.л. сол
1. Месото се слага да се вари в студена вода. Преди да кипне, започва да се образува пяна - оберете я с лъжица и я изхвърлете.
2. Добавят се почистените пилешки дробчета и отново се обира пяната.
3. Прибавете моркова, праза, чесъна, чушките, зърната черен пипер, дафиновия лист и солта.
4. След като заврат, котлонът се намаля до най-ниска степен и се оставя да ври за още един час.
5. След това прецедете и запазете бульона (с него можете да си направите страхотен ориз или да го добавите към зеленчукова супа).
6. Сложете всичко в блендера, без дафиновия лист, добавете маслото и пасирайте до хомогенност. Използвайте част от бульона, ако прецените, че искате да разредите сместа. При охлаждането си пастетът ще се стегне.
7. Охладете и консумирайте в рамките на 3-4 дни.
За да следите останалите материали от рубриката "От кухнята на пишман готвача", станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!
5 | 0 |