Ако имате нужда от една последна "глътка" лято, можете да опитате този свеж и много вкусен вариант на испанската супа Гаспачо. В класическата рецепта, тази студена супа се приготвя от домати и супата има червен цвят. Рецептата, която ви предлагаме, е за розово Гаспачо, което се прави от репички.
Ето как да приготвите вкусно розово Гаспачо:
Необходими продукти:
400 грама репички
2 краставици
2 скилидки чесън
75 грама цвекло
120 грама кисело мляко
2 ч.л. оцет
сол и черен пипер
няколко капки сос Табаско, по желание
1 с.л. нарязан на ситно зелен лук
2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Нарежете 4 репички и ги оставете настрана, за да ги използвате по-късно за украса.
В кухненския робот сложете краставиците и останалите репички. Добавете също свареното цвекло, чесъна, оцета и киселото мляко.
Блендирайте до получаване на гладка смес.
Сложете супата в хладилника за около 1 час.
Разбъркайте добре и сервирайте супата в купички. Добавете малко сос Табаско, поръсете със зехтин и гарнирайте с нарязаните репички и накълцания зелен лук.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |