Ако сте от хората, които не могат или не желаят да консумират глутен, този пай е точно за вас. Той е без тесто, така че няма да се занимавате и с досадното печене:
Необходими продукти:
1 консерва пюре от тиква или около 450 грама, може и домашно приготвено
1 ч. сметана
3/4 ч. кафява захар
3 големи яйца
1 ч. л. ванилия
1 ч. л. канела
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. л. карамфил
1/2 ч. л. смлян джинджифил
1/4 ч. л. индийско орехче
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 300 градуса. Пригответе една тавичка или форма за печене и я напръскайте със спрей за готвене.
В голяма купа разбъркайте всички съставки.
Изсипете сместа в тавичката и я загладете.
Печете около 1 час. Изключете фурната и оставете да престои там още 1 час.
Охладете в хладилник за поне 4 часа.
Декорирайте с бита сметана.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |