Фахитас с пиле

Фахитас с пиле

Време е да се пренесем в Мексико и да опитаме да приготвим нещо традиционно от кухнята на тази пъстра страна. Ще има пиле, ще има зеленчуци и задължително доза пикантност. Запретвайте ръкави и да започваме!

Необходими продукти:

Зехтин

450 г пилешки гърди

2 чушки, тънко нарязани

Голяма глава лук, тънко нарязан

Сок от 3 лайма

2 ч.л. кимион

1/2 ч.ч. натрошени люспи червен пипер

450 г пилешки гърди

Сол

Прясно смлян черен пипер

2 чушки, тънко нарязани

Голяма глава лук, тънко нарязан

Тортили, за сервиране

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете мазнината, сока от лайм, кимионя и люспите от червен пипер. Подправете пилето със сол и черен пипер, след това добавете в купата и разбъркайте, за да се покрие. Оставете да се маринова в хладилник поне 30 минути и до 2 часа.

Когато сте готови за готвене, загрейте зехтин в голям тиган на среден огън. Добавете пилешкото и запържете до златисто, по 8 минути от всяка страна. Оставете да почине 10 минути, след което нарежете на ивици. Добавете чушките и лука в тигана и задушете, докато омекнат за няколко минути. Добавете пилето и разбъркайте, докато се комбинират. Сервирайте с тортили.

Фахитас с пиле

Приятен апетит!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay