Не спираме да казваме, че ябълката е плодът на есента. При толкова богата реколта, има и много разнообразни рецепти, които да ви предложим. Карамелизираните ябълки са традиция. Представяме ви една наистина лесна рецепта с възможно най-малко продукти.
Необходими продукти
300 гр ябълки
30 гр масло
50 гр захар
Начин на приготвяне
Обелете и изчистете ябълките. След това ги нарежете на сравнително равни по-малки парченца.
Следва карамелът. В не много голяма тенджера разтопете маслото на висока температура. Когато е готово, добавете захарта и изчакайте, без да бъркате, около 1-2 минути.
Когато се разтопи маслото, сипете ябълките и разбъркайте, за да се покрият с карамела.
Последното, което трябва да направите, е да изключите котлона и да оставите още 5 минути.
Когато всичко изстине, карамелизираните ви ябълки са готови.
11 | 0 |