Ябълков щрудел за Коледа

Ябълков щрудел за Коледа
Canva

НЯма нищо по-хубаво за празниите от вкусен ябълков щрудел. Но каква е тайната за неговото преиготвяне. Последвайте нашите стъпки и няма да сбъркате!

Необходими продукти:

За тестото:

2 чаши брашно

1/2 чаша топла вода

1 яйце

1/4 чаша олио

1/2 ч.л. сол

За плънката:

4-5 ябълки, нарязани на тънки филийки

1 чаша ситно нарязани орехи

1/2 чаша захар

1 ч.л. канела

Сок от 1/2 лимон

Други:

Разтопено масло за намазване

Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Пригответе тестото:

Смесете брашното със солта в голяма купа. В отделен съд разбийте яйцето и добавете топлата вода и олиото. Разбъркайте добре. Постепенно добавяйте течните съставки към брашното и месете, докато се образува меко тесто. 

Ако е необходимо, добавете още брашно. Разделете тестото на две части и разточете всяка част на тънко тесто върху леко набрашнена повърхност.

Подгответе плънката:

В голяма купа смесете нарязаните ябълки с орехите, захарта, канелата и лимоновия сок.

Намажете и завийте:

Намажете едната половина от разточето тесто с разтопено масло. Поставете половината от плънката върху тестото. Навийте тестото в руло и поставете щрудела в подходяща тава, която сте предварително намазали с масло.

Повторете същата процедура с останалите съставки.

Изечете:

Изечете щруделите в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути или докато станат златисти.

Поднесете:

Извадете щруделите от фурната и оставете да се охладят малко преди да ги нарежете. Поръсете с пудра захар преди сервиране.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay