Скакалци за вечеря, за десерт - червеи

Скакалци за вечеря, за десерт - червеи

Скакалци за вечеря, за десерт - червеи

Напоследък се прокрадва една нова тенденция – хапване на буболечки. Всичко тръгна от това, че всъщност нелицеприятните гадинки са много хранителни, напълно достъпни, а според някои дори имат приятен вкус.

 

Една жена, Даниела Мартин, си е наумила да превърне малките гадинките от нещо, от което ни се свива стомаха в нещо, което го кара да пее, когато ни го поднесат в ресторант.

 

Хапването на буби е част от азиатската и латиноамериканската култура от векове, но за европейската и другите части на Америка е съвсем нова. Знаете ли какво още бе популярно в другите, по-екзотични страни с векове и мина много време, докато навлезе в нашия свят – суровата риба.

 

Дали буболечките не са новото суши?

 

Хранителният експерт Мартин има да каже нещо по въпроса и то е – да. Пред американски новинарски канал тя сподели, че прави тарталети като използва брашно от щурци и запържени червеи.

 

За повечето от нас гурме преживяванията с насекоми се изчерпват още в детските години, в училище, когато ние или някои съученик е налапал цяла хлебарка или скакалец. Мил спомен, който може би буди смях, но със сигурност не събужда апетита ни.

 

Шокиращото е, че Даниела Мартин не е единствената, която си пада по насекоми. Тя споделя, че нейни приятели обмислят как да направят гадинките продаваеми и апетитни за пазара. Не е задължително да обхванат вегетарианския пазар, но пък може да изкушат атлети или хора, които изразходват повече енергия, заради силните си хранителни съставки и високо съдържание на протеини.

 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay