Почина великата Елизабет Тейлър

Светът се раздели с Елизабет Тейлър

Елизабет Тейлър - иконата на Холивуд, една от най-големите актриси на всички времена, носителката на две награди Оскар, жената, чиито живот мина буквално под светлините на прожекторите, е починала днес в Лос Анджелис на 79 години.

"Тя беше заобиколена от своите деца – Майкъл, Кристофър, Лиза и Мария, както и от десетте си внука и четирите си правнука" се казва в официалното изявление.

Преди месец тя беше хоспитализира в медицинския център Синай в Лос Анжелис заради проблеми със сърцето.

Когато научиш за смъртта на жена като Елизабет Тейлър, се чувстваш длъжен да разкажеш за нея, за целия й живот, за всичко, свързано с нея, но осъзнаваш, че е невъзможно... Тя бе необятна и красива, цяла една вселена.

За Елизабет Тейлър нищо не бе обикновено, дори борбата й за собственото й здраве.

За последните няколко години тя имаше доста здравословни проблеми, въпреки това обаче, до последно  остана неуморен застъпник на научните изследвания за СПИН.

Лиз Тейлър се е снимала в над 50 филма и е носителка на "Оскар" за ролите си в "Бътърфийд 8" през 1960 г. и "Кой се страхува от Вирджиния Улф?" - 1966 г.

Удостоена е и с Орден на Британската империя. Тя е първата актриса, чиито хонорари се изчисляват на милиони долари. Нейният личен живот също е обект на голямо внимание - не на последно място и заради 8-те й брака. Тя се нарежда на 7-мо място сред 100-те най-добри актриси за всички времена.


Още за живота и кариерата на Лиз Тейлър може да прочетете тук.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay