Пробив в личния компютър на Лейди Гага

Хакери нападат знаменитости

Пробив в личния компютър на Лейди Гага

Тежка е царската корона. Тази, която сложи на главата си Лейди Гага - също. С появяването си на сцената тя се превърна в истински феномен, който освен десетки награди, лична биография, издадена и преведа на стотици езици, включително на български, певицата вече се е сдобила и с... персонален хакер.

Преди ден младеж от Германия успял да проникне в личния компютър на ексцентичната певица. Тя, обаче, не е единствената, станала жертва на кибер престъплението - заедно с нейния ноутбук, са били "разбити" и тези на Джъстин Тимбърлейк, Кеша и Кери Кларксън.

Берлинският хакер е само на 17 години, но съвсем умишлено е изследвал мрежите и начина, по който да проникне именно в личното електронно пространство на звездите. Най-интересна била Лейди Гага.

Той и негов 23-годишен съучастник търсили по-лични и интимни снимки, видеа или нещо скандално - което, разбира се, да ги направи известни и богати. За тяхна зла участ, полицията се оказала бързо и навременно, където трябва, и заловила и двамата.

Пробивът в личните компютри на знаменитостите е станал чрез програмата тип "троянски кон", а следата, по която са открити - неофициални публикации за певицата Кели Кларксън.

 

 

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay