Днес ще ви представим рецепта за един много вкусен есенен десерт- чийзкейк от сладки картофи.
Необходими продукти:
За тестото:
300 грама джинджифилови бисквити
1/2 ч. л. сол
1/2 ч. масло, разтопено
За чийзкейка:
2 пакетчета крема сирене, нарязано на кубчета
3 големи яйца, на стайна температура
3/4 ч. захар
1 ч. л. ванилов екстракт
1/2 ч. л. сол
170 грама заквасена сметана
1/4 ч. кленов сироп
1 ч. л. канела
1/2 ч. л. индийско орехче
1 1/2 ч. сладки печени картофи, направени на пюре
За топинга:
3/4 ч. кафява захар
1/4 ч. захар
1 с. л. канела
1/2 ч. л. сол
12 с. л. масло, разтопено
1 3/4 ч. брашно
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 250 градуса. Натрошете бисквитите, така че да станат на трохи. Добавете солта и маслото и разбъркайте. Изсипете сместа в една тавичка и я притиснете към дъното. Печете около 10 минути и след това оставете да изстине.
Направете пълнежа: В голяма купа, използвайки ръчен миксер, разбийте крема сиренето, докато стане много гладко. Добавете яйцата, захарта, ванилията, солта, заквасената сметана, кленовия сироп и канелата. Продължавайте да разбърквате, докато сместа стане гладка. Добавете пюрето от сладки картофи и разбъркайте.
Изсипете пълнежа в готовото тесто и печете около 1 час.
Междувременно направете топинга: в средно голяма купа смесете двата вида захар, канелата и солта. Добавете маслото и разбъркайте. Добавете и брашното и разбъркайте.
Извадете чийзкейка от фурната и поръсете отгоре топинга, като го роните с ръце. Печете още 30-35 минути. Оставете да се охлади, след което го сложете в хладилник поне за 4 часа.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |