Киш с бекон и брюкселско зеле

Киш с бекон и брюкселско зеле

Този киш без коричка е идеален за късна закуска или вечеря, поднесен със зелена салата отстрани. Можете сами да нарежете брюкселското зеле с остър нож или да потърсите предварително настъргани кълнове с други готови зеленчуци в местния магазин за хранителни стоки. Обичаме опушения вкус на бекона, но панчетата е лесен заместител.

Съставки:

  • резена бекон, едро нарязан

  • 1 1/4 чаши настъргано брюкселско зеле

  • 3/4 чаша нарязан лук, плюс още за гарнитура

  • големи яйца

  • 3/4 чаша сметана

  • супени лъжици дижонска горчица

  • 3/4 чаена лъжичка чесън на прах

  • 1/2 чаена лъжичка лук на прах

  • 1/4 чаена лъжичка сол

  • 1/4 чаена лъжичка смлян пипер

  • чаша настъргано сирене Чедър

Упътвания
  1. Загрейте фурната до 200°С. Покрийте тава за пай със спрей за готвене.

  2. Поставете бекон в незагрят голям незалепващ тиган; гответе на умерен огън, като разбърквате от време на време, докато станат хрупкави, 7 до 10 минути. Прехвърлете върху покрита с хартиена кърпа чиния с помощта на решетъчна лъжица. Запазете 1 супена лъжица в тигана; изхвърлете останалите капки.

  3. Добавете брюкселско зеле и лук в тигана; гответе на среден огън, като разбърквате често докато зеленчуците омекнат, 3 до 4 минути.

  4. Разбийте яйцата, сметаната, горчицата, чесъна на прах, лука на прах, солта и черния пипер заедно в голяма купа. Добавете бекона, сместа от брюкселско зеле и чедъра; разбъркайте, докато се смесят добре. Изсипете сместа в подготвената форма за пай.

  5. Печете, докато центърът се стегне и краищата станат бухнали и леко златисти, 30 до 35 минути. Оставете да се охлади в тигана върху решетка за 10 минути. Гарнирайте с допълнително лук и черен пипер, ако желаете.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay