Класическа рецепта за Чураско

Чураско е португалско-бразилски термин за барбекю или месо на скара. Ако не сте опитвали някой от бразилските стекове (известни като Churrascaria) или не сте пътували в Латинска Америка, където повечето страни имат свои собствени варианти на този стил на готвене, сега можете да опитате вкусовете у дома с нашата рецепта за домашно Чураско.

Тази рецепта се приготвя с фланк стек, който е на умерена цена, като същевременно е ароматен и крехък. 

Ето как да приготвите Чураско вкъщи:

Необходими продукти:

700 грама фланк стек

сол 

черен пипер

сос Чимичури, за сервиране

Начин на приготвяне:

Включете скарата на средно висока температура и оставете да загрее за 5 минути. Измийте и подсушете стека с кухненска хартия; подправете от двете страни със сол и черен пипер.

Печете стека на скарата около 6 минути от всяка страна. Прехвърлете пържолата върху дъската за рязане и оставете да почине 10 минути.

Нарежете пържолата на тънки филийки. Прехвърлете в чиния. Поръсете с чимичури.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay