Тези маникоти са супер вкусни и са идеалния вариант, когато искате да хапнете сирене и въглехидрати.
Необходими продукти:
1 пакет маникоти
1 с. л. зехтин
1/2 глава лук, нарязан
2 скилидки чесън
2 с. л. доматена паста
1 консерва домати
2 1/2 ч. сирене рикота
1 ч. моцарела
1/2 ч. настърган пармезан
1/4 ч. пресен босилек
сок от 1/2 лимон
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.
В голяма тенджера с подсолена вода сварете маникотите. След това ги изцедете от водата.
В голям тиган, на средна температура, загрейте зехтина. Добавете лука и го запържете за около 6 минути. Добавете чесъна и доматеното пюре и гответе още 2-3 минути.
Добавете доматите от консервата и намалете топлината. Оставете за около 10 минути.
Междувременно направете плънката за маникотите: в голяма купа разбъркайте рикотата, 1/2 чаша моцарела, 1/4 чаша пармезан, босилека и лимоновия сок. Подправете със сол и черен пипер.
Сложете няколко лъжици от соса на дъното на тава. Напълнете маникотите с плънката и ги наредете върху соса, в тавата. Отгоре поръсете с останалото сирене и запечете за около 15-20 минути.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 0 |