Патладжани с топено сирене

Вкусно ястие със сезонния черен зеленчук

Патладжани с топено сирене

Уикендът вече е тук, а това е чудесен повод да се развихрим в кухнята. Стига толкова консерви, сандвичи и аламинути. Днес ще сготвим ястие, което също не отнема много време и вече се нареди сред любимите ни гозби.

Необходими продукти:
600 гр патладжани
300 гр домати
200 гр топено сирене
50 мл олио
сол
черен пипер
босилек (по желание)

Начин на приготвяне:
Обелете патладжаните и ги нарежете на колелца. За да премахнете горчивия им вкус, ги посолете и оставете да се отцедят.

Запържете ги в сгорещено олио и върху всяко кръгче наредете тънко нарязан домат и по две парченца топено сирене. Посолете отново и добавете черен пипер на вкус.

Запечете патладжаните на скара или във фурна. Когато са готови, можете да ги декорирате с листенца босилек.

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



3
Не е посочен 20.11.2012|14:10
Толкова много обичам патладжан!И тази рецепта ще я пробвам с голямо нетърпение!
2
Не е посочен 19.11.2012|13:37
Вкусна мандичка с патлаждан, макар че на мен ми е далеч по-удобно да ги пъхна във фурната на кубчена с обикновено сирене, да зелея с доматен сос и пека.. После само поръсвам със ситно нарязан чесън и магданоз.
1
Не е посочен 19.11.2012|09:10
Има ли зеленчуци и кашкавал във фурната - успехът на яденето е гарантиран според мен. Следващият уикенд ако не съм толкова зает - може и да се пробвам да го сготвя.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay