Свинските пържоли имат лоша репутация, че са скучни и сухи, но тези определено не са такива. В тази лесна рецепта свинските пържоли се задушават леко в ябълков сайдер с пресни ябълки и лук, за да добият този уютен есенен вкус.
Ябълките и лукът стават сладки и много крехки, а свинските пържоли стават изключително ароматни.
Ето как да приготвите това интересно есенно ястие:
Необходими продукти:
4 свински пържоли без кост
1 ч.л. пушен червен пипер
сол
черен пипер
2 с.л. зехтин
1 ябълка, почистена от сърцевината и нарязана на тънко
1 малка глава лук, разполовена и нарязана на ситно
2 скилидки чесън
2 ч.л. нарязан пресен розмарин
2 ч.л. пресни листа от мащерка
1 ч. ябълков сайдер
Начин на приготвяне:
Подправете свинските пържоли с червен пипер, сол и черен пипер.
В голям тиган загрейте зехтина. Добавете свинските пържоли и гответе, като ги обърнете, до златисто, около 3 минути от всяка страна. Прехвърлете в чиния.
В същия тиган добавете ябълката, лука и чесъна и гответе, докато ябълките и лукът покафенеят и леко омекнат, около 8 минути. Добавете подправките и ябълковия сайдер и оставете да къкри. Върнете свинските пържоли в тигана и оставете да къкри, докато сайдерът се редуцира почти напълно.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |