Свински пържоли с ябълки

Свинските пържоли имат лоша репутация, че са скучни и сухи, но тези определено не са такива. В тази лесна рецепта свинските пържоли се задушават леко в ябълков сайдер с пресни ябълки и лук, за да добият този уютен есенен вкус.

Ябълките и лукът стават сладки и много крехки, а свинските пържоли стават изключително ароматни. 

Ето как да приготвите това интересно есенно ястие:

Необходими продукти:

4 свински пържоли без кост

1 ч.л. пушен червен пипер

сол

черен пипер

2 с.л. зехтин

1 ябълка, почистена от сърцевината и нарязана на тънко

1 малка глава лук, разполовена и нарязана на ситно

2 скилидки чесън

2 ч.л. нарязан пресен розмарин

2 ч.л. пресни листа от мащерка

1 ч. ябълков сайдер

Начин на приготвяне:

Подправете свинските пържоли с червен пипер, сол и черен пипер.

В голям тиган загрейте зехтина. Добавете свинските пържоли и гответе, като ги обърнете, до златисто, около 3 минути от всяка страна. Прехвърлете в чиния.

В същия тиган добавете ябълката, лука и чесъна и гответе, докато ябълките и лукът покафенеят и леко омекнат, около 8 минути. Добавете подправките и ябълковия сайдер и оставете да къкри. Върнете свинските пържоли в тигана и оставете да къкри, докато сайдерът се редуцира почти напълно.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!


0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay