Почитатели на печено бри, трябва да опитате най-новата рецепта за печено сирене: хрупкава печена фета. По-солена и по-пикантна от брито, фетата внася нов вкусов профил в категорията на печените сирена.
В тази рецепта сиренето е обвито в хрупкави кори за баница, а отгоре е полято с малко мед, за деликатна сладкост.
Ето как да приготвите това интересно и много вкусно предястие:
Необходими продукти:
2 с.л. зехтин
1 блокче фета (около 250-300 грама)
2-3 кори за баница
1 ч.л. мащерка
1/4 ч.л. настъргана лимонова кора
2 с.л. сусам
щипка червен пипер
1 с.л. мед
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява на 180 градуса. Подсушете фетата с кухненска хартия и пригответе тавичка, като сложите хартия за печене в тавичка и леко я намазнете.
Разстелете корите и ги поръсете с мащерка и лимонова кора.
Сложете фетата посредата и загънете. Намажете края на кората с малко масло, за да може да залепне.
Загрейте зехтина в голям тиган. Добавете завитите парчета сирене и запържете за 3-4 минути, до златисто.
Прехвърлете в подготвената тавичка и печете около 10 минути.
Поръсете със сусам, червен пипер и още мащерка. Поръсете с мед и сервирайте.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |