03.09.2023 | 16:00
по статията работи: Jenite.bg
Каперсите са малки зелени топчета, които се използват като подправка в кулинарията. Те се получават от растението Capparis spinosa, което расте в средиземноморските и други топли региони. Каперсите имат солен и кисел вкус, което ги прави популярни...
Това предястие съчетава някои от най-типичните вкусове на Сицилия: каперси, патладжан, аншоа и моцарела или козе сирене Удобно е с това, че може да се приготви предварително, а "остатъците" са изключително вкусни и на следващия ден.Необходими...
Ако нигога не сте пробвали скумрия, сготвена на пàра, сега е моментът да поправите това. Насладете се на фината текстура, типичния вкус и интензивния аромат на тази риба, допълнена със свеж лимонов сос.Необходими продукти за 4 порции:4 филета...
Латинското название на растението, което ни дарява тези вкусни масленозелени топчета, е Capparis spinosa и се превежда като "бодлив капарис". Клонестият храст с нежни и нетрайни рошави цветове, който се бори с несгодите на нагорещените...