Вените на ръката ви могат да ви помогнат да изберете подходящия цвят фон дьо тен

Ето как!

Вените на ръката ви могат да ви помогнат да изберете подходящия цвят фон дьо тен
Canva

Изборът на подходящ фон дьо тен рядко е лесна задача, имайки предивд огромния избор на пазара и спецификите на всяка кожа. Но правилно подбраният такъв може да направи чудеса за визията ви и да помогне на грима ви да изглежда безупречно. Все пак без добра основа, няма как да получите красив резултат.

По-долу ще видите няклко съвета за това как да изберете подходящия фон дьо тен за вас:

Определете вашия тип кожа

Преди да изберете фон дьо тен, е важно да знаете какъв е вашият тип кожа. Дали е мазна, суха, комбинирана или нормална? Това ще ви помогне да заложите на продукт, който отговаря на нуждите на вашата кожа.

Определете своя оттенък на кожата

Определете дали имате топъл, студен или неутрален подтон на кожата. Един от най-лесните начини да го направите е да разгледате вените на вътрешната страна на китката си. Ако вените ви изглеждат синкави, имате студен подтон. Ако са зеленикави, то подтонът ви е топъл. Неутралният подтон има смесица от синьо-зелени нюанси. Тази информация ще ви помогне да изберете фон дьо тен, който се хармонизира с вашия подтон.

Тествайте на светлина

Когато тествате фон дьо тен, го правете на дневна светлина. Поставете малко количество на челото или челюстта си и го разнесете, за да видите как се слива с вашата кожа. Не пробвайте фон дьо тен на ръката си, тъй като цветът на ръката ви може да не съвпада с цвета на лицето ви.

Направете пробен тест

Ако сте несигурни, поискайте тестери на различни видове фон дьо тен. Това ви позволява да го изпробвате у дома и да видите как се вписва върху вашата кожа преди да решите да купите пълноразмерния продукт.

Консултирайте се с професионалист

Ако все пак се съмнявате и не сте сигурни какво да изберете, не се колебайте да посетите козметичен салон или да се консултирате с гримьор. Професионалистът може да ви предложи най-добрия цвят и продукт, който да отговаря на вашите нужди и предпочитания.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay