Сезонът на прасковите: Печени праскови

Тези печени праскови се пекат бавно, за да се извлече цялата им естествена сладост. Това означава, че дори да не са напълно узрели, пак ще получите изключително сладък десерт. 

Печените праскови се сервират с топка ванилов сладолед, за допълнителна свежест, и са изключително вкусни.

Ето как да приготвите този бърз и лесен летен десерт:

Необходими продукти:

4-6 зрели праскови

2 супени лъжици краве масло или кокосово масло

2 супени лъжици канела

2 супени лъжици захар (по желание)

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.

Измийте прасковите добре и ги разрежете с нож от края на плода до костилката, за да ги разделите наполовина.

Отстранете костилките.

Разтопете маслото и го намажете върху прасковите, като ги поставите в тава, с разрязаната част нагоре.

Посипете прасковите с канела и захар (ако използвате). 

Печете прасковите в предварително загрята фурна за около 20-25 минути или докато омекнат.

След като са готови, извадете ги от фурната и ги оставете да се охладят за няколко минути.

Сервирайте печените праскови, заедно с топка ванилов сладолед.

Да Ви е сладко!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay