Сезонът на ягодите: Ягодово сорбе

Домашното плодово сорбе е идеалният завършек на летния ден. Сладко, кремообразно и гладко и също толкова лесно, колкото приготвянето на домашен сладолед.

Най-добрата част? Можете да използвате всякакви плодове! Само не забравяйте, че за идеалната консистенция ще ви трябва 1 чаша плодово пюре за всяка 1/4 чаша захар. По-малко и сорбето може да не се разбие и да замръзне правилно. Ако сложите повече, вашето сорбе ще стане прекалено сладко и рискувате да не получите желаната текстура.

Тъй като е сезонът на ягодите, ще ви предложим рецепта за ягодово сорбе:

Необходими продукти:

1.5 кг ягоди

1 ч. захар

1 с.л. лимонов сок

щипка сол

Начин на приготвяне:

В кухненски робот пасирайте ягодите. Прецедете през фина цедка, като пресовате твърдите частици, за да излезе цялата течност. Трябва да получите поне 4 чаши пюре. 

Добавете пюрето в голяма купа и добавете захарта, лимоновия сок и солта. Опитайте и добавете още лимонов сок, ако желаете. Охладете поне за 2 часа. 

Когато сте готови за разбиване, добавете основата за сорбе в машината за сладолед и разбивайте според инструкциите на производителя за около 20 минути. Сместа ще бъде гладка, кремообразна и гъста, но не напълно твърда.

Изсипете в подходящ за фризера съд и замразете до готовност за сервиране, поне 2 часа.

Да Ви е сладко!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay