Как да изневерим на диетата без да навредим на килограмите си

Яжте и бъдете слаби

Как да изневерим на диетата без да навредим на килограмите си

Кой е казал, че трябва да се лишаваме от всички вкусотии, които ни заобикалят и толкова много обичаме, за да сме във форма? Има начин да се наслаждаваме на любимите си храни без да наддаваме килограми.

 

Ето как:

 

Яжте лакомства: позволявайте си по два апетитни сладкиша всяка седмица. Просто се фокусирайте върху количеството и още повече върху качеството. Една топка истински сладолед или една голяма бисквита придружена с кафе веднъж седмично освен, че няма да ви навреди, ще ви попречи да загубите контрол и да се нахвърлите върху прекалено голямо количество от първото сладко нещо, което ви попадне в ръцете.

 

Вечеряйте навън: позволете си хапване навън два пъти седмично. Тогава ще е вашето време, в което ще можете да ядете недиетични храни – любимата ви пица или пържолка с картофено пюре. Каквото вие обичате. Единствената уловка: контрол над порциите. Ограничете се до две малки парчета пица със салата, поръчвайте малък грамаж месо и възможно най-малко дресинг.

 

Позволение за коктейли: дори да сте на диета, това не значи, че не може да се насладите на чаша вино, бира или коктейл от време на време. Просто трябва да внимавате с количеството, ако се опитвате да отслабнете. Открийте за себе си, седмичната си средна стойност и я отрежете с една четвърт – това е вашият максимум алкохол за една седмица.

 

Дъх на шоколад: може да си позволявате по малко шоколад всеки един ден: хапвайте две или три блокчета, което са 75 калории. Важно е да купувате от най-хубавия, за да може само с малко количество да задоволявате шоколадовия си глад.

 

Овкусете салата: в повечето ресторанти салатите са овкусени със сосове, които ще добавят едно 700, 800 калории към диетата ви. Но в крайна сметка – на кой му се яде купа със суха маруля? Вместо това си направете чиния (чиния, не купа) със маруля или нещо друго зелено по избор, малко протеини, които да ви заситят и какъвто плод или зеленчук обичате. Залъжете апетита си като добавите една супена лъжица малко по-мазни добавки – сушени плодове, ядки, семена, сирене, бекон, крутони или авокадо. Подправете салатата с една супена лъжица винегрет или зехтин и балсам оцет.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay