Храната и начинът на живот се отразяват на възможността за забременяване

Храната и начинът на живот се отразяват на възможността за забременяване
Pexels

" Всяко младо семейство  започва да планира бебе след като вече  канализира живота си,  което често води до закъсняване на първата бременност. Тази тенденция започна в САЩ. Всеки един гони нещо, но като се обърнем назад, виждаме, че "нещото" е едно празно пространство. Първата бременност вече надхвърля 30-годишна възраст. Преди границата беше доста по-ниска”. Това заяви акушер-гинекологът д-р Йован Даскалов в предаването "Пулс”.

За израза  "възрастна първескиня”  той каза, че преди години се е смятало, че това е  жена на 35 години . "Вече нещата се променят чисто физиологично, начинът ни на живот, храненето е по-различно. Хората започнаха интензивни тренировки, които променят женската структура. Храненето променя много”, каза лекарят.

Той обясни, че вече има момичета на  9-10-годишна възраст , които са в цикъл. "Когато цикълът започне в по-ранен срок, вторият пубертет също ще дойде по-рано. 24-25-годишна възраст е добра възраст за начало на бременността”, каза Даскалов.

Той изтъкна  колко важен е начинът на живот на майката  – дали е употребявала наркотици, дали е имала безразборни полови контакти. Храната също се отразява на майката. "Всяко гърненце да си намери похлупака, когато намериш точния човек – дали на 22, дали на 52, започваш да мислиш за семейство”, обясни гинекологът.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay