Защо не бива да пиете кафе след хранене?

Защо не бива да пиете кафе след хранене?
Pexels

Имате нужда от сутрешното си кафе, след като приключите със закуската, и чаша горещо капучино след обяд? Истината е, че времето, когато се наслаждавате на чашата си еспресо, може да влияе на здравето ви повече, отколкото предполагате. Оказва се, че навикът да пиете чаша кафе след хранене може да повлияе на вашето здраве и външен вид.

Ние не можем да си представим ден без чаша горещо кафе и решихме да разберем защо пиенето му след хранене е навик, от който си струва да се откажете.

1. Това може да изсуши кожата ви

Чаша вкусно кафе може да ви събуди сутрин и да е от полза за вашето здраве по много начини. Но пиенето му директно след хранене няма да позволи на тялото ви да получи всички хранителни вещества от храната и може да намали усвояването на желязо с цели 80 процента. Когато тялото ви не получава достатъчно желязо, това ви засяга по много начини и ще бъде особено видимо върху кожата ви. Може да стане по-бледа и суха от обикновено, правейки бръчките по-видими.

2. Може да увреди зъбите ви

Пиенето на кафе веднага след хранене може да забави способността на тялото ви да абсорбира и други основни минерали, включително калций. Ние естествено губим калций чрез косата и кожата, а тялото го изхвърля с потта и урината. Пиенето на кафе кара тялото ви да губи още повече калций и ако диетата ви не го компенсира, тялото ви в крайна сметка ще започне да извлича калций от костите и зъбите ви. Това от своя страна може да направи зъбите ви чупливи и да причини раздразнение на венците ви.

3. Може да повиши нивата на лошия холестерол

Парче хляб с дебел слой масло може да не е най-здравословната храна, но има страхотен вкус, особено когато се консумира с кафе. Но навикът да консумирате и двете почти по едно и също време може да повиши холестерола ви. Няколко проучвания показват, че маслата, открити в кафето, влияят върху способността на тялото да регулира холестерола, което прави любимата ни напитка едно от най-повишаващите холестерола съединения в нашата диета.

4. Не е добре за косата ви

Дори диетата ви да е добре балансирана и богата на всички основни хранителни вещества, навикът да пиете кафе веднага след хранене може да саботира усилията ви да се храните здравословно. Тъй като изпиването на чаша еспресо веднага след хранене намалява усвояването на много важни микроелементи, влияе на тялото ви по много начини и може да повлияе и на косата ви. Когато на тялото ви липсва желязо, за кръвта ви е по-трудно да пренася кислород, който възстановява клетките в тялото ви, които стимулират растежа на косата. Това от своя страна се отразява на здравето на скалпа ви и в крайна сметка може да доведе до загуба на коса.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay