Как да се предпазим от ухапвания от комари

Как да се предпазим от ухапвания от комари
Canva

Не знаем за вас, но на нас ни се случи - получихме първите ухапвания от комар за годината. Все още е април, но ето че тези гадинки вече за започнали своето нашествие.

Предпазването от ухапванията им включва комбинация от методи, кои можете да приложите. Ето някои идеи за предотвратяване на ухапвания от комари:

Носете защитно облекло

Носете дрехи с дълги ръкави и крачоли, които са плътно прилепнали към тялото, за да сведете до минимум откритата кожа, която може да бъде ухапана. Светлите цветове са по-малко привлекателни за комарите от тъмните.

Използвайте репеленти срещу насекоми

Използвайте репеленти против насекоми, които съдържат съставки като DEET, пикардин, IR3535, масло от лимон евкалипт или пара-мента-диол (PMD). Следвайте инструкциите на етикета и внимавайте да не нанасяте твърде много върху кожата си. Има и естествени алтернативи като масло от лимонов евкалипт или масло от мащерка.

Поставете мрежи против комари

Използвайте мрежа против комари върху леглото си или на вратите и прозорците, за да предотвратите влизането на насекоми във вашето жилищно пространство.

Избягвайте да излизате навън по време на пиковите часове на активност на комарите

Комарите обикновено са най-активни рано сутрин и късно следобед. Ако е възможно, планирайте дейности на открито през часовете извън тези пикови периоди.

Отстранете стоящата вода

Комарите се нуждаят от вода, за да се размножават. Премахнете или източете контейнери за дъждовна вода, варели, детски басейни и други източници на стояща вода около дома си.

Инсталирайте вентилатори за таванни вентилатори

Вентилаторите за таванни вентилатори могат да създадат вятър, който пречи на комарите да летят, което ги затруднява да ви намерят.

Използвайте лампи с жълти жички

Комарите са привлечени от синя и бяла светлина. Чрез използването на лампи с жълти жички или инсталирането на жълти крушки вие правите дома си по-малко привлекателен за тях.

Използвайте капани за комари

Капаните за комари могат да помогнат за намаляване на популацията на комари във вашия двор.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay