Рийз Уидърспун пие кафе със сняг: Безопасно ли е това?

Едно бързо превъртане в TikTok през последните няколко дни ще ви насочи право към привидно вкусното "chococinno" на Рийз Уидърспуун. Популярната рецепта се състои от сняг, солен карамелен сос, шоколадов сос и студено кафе. Но откакто сподели с интернет лакомството си, Уидърспуун получи множество коментари и въпроси в публикацията си за това дали наистина е безопасно да се яде сняг.

Обикновено снегът е съвършено безопасен за консумация, ако е свеж и не е замърсен. Все пак, е важно да се обърне внимание на условията, преди да решите да ядете сняг. Той би бил безопасен, ако е от чисти области и не е бил замърсен от замърсители или химикали, които могат да се използват по време на почистване на пътища.

Въпреки това, трябва да се отбележи, че яденето на сняг не предлага никаква хранителна стойност и няма никакъв вкус. Освен това, когато температурите са ниски, яденето на студен сняг може да доведе до прекомерно охлаждане на тялото.

Винаги е добра идея да бъдете внимателни и да избягвате консумацията на сняг, когато не сте сигурни за чистотата му. В случай на съмнение, по-добре е да избегнете яденето на сняг и да търсите храни, които са предназначени за консумация.

Имайте предвид, че снегът може да поеме всичко, от което е заобиколен и/или върху което пада. Ако живеете в града, където има повече замърсители, отколкото бихте намерили в селски район, бихме ви препоръчали да не го правите.

Как да разберете дали снегът е замърсен?

Като общо правило, колкото по-дълго е стоял снегът, толкова по-голям е шансът да е бил замърсен. Също така не се препоръчва да се яде сняг, който е бил събиран с лопата или нагазван поради вероятността от заразяване.

Освен това избягвайте да ядете сняг, ако той докосва земята или нещо нехигиенично като кофа за боклук. И ако забележите цвят (дори нюанс!), просто подминете.

Вятърът може да пренесе замърсители като мръсотия, сажди и други частици в снега, така че избягвайте да го похапвате във ветровит ден, за да сте сигурни.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay