Какво представлява тонерът за лице и защо е важна стъпка в грижата за кожата?

Какво представлява тонерът за лице и защо е важна стъпка в грижата за кожата?

Тонери: какви са те? Какво правят? Как да ги използвате? За разлика от овлажнителите и почистващите продукти, които имат ясна цел, тонерите не са толкова широко известни. Но това не означава, че те не заслужават място в режима ви за грижа за кожата. След като разберете как да използвате тази течност за тонизиране на кожата в рутината си, никога няма да искате да спрете да я използвате.

И така, какво точно е тонер? Това е течен разтвор, предназначен за употреба след измиване на лицето. Можете да го нанесете с ръце или като го поставите върху памучен тампон и го плъзнете по кожата си. Целта на тонера е да помогне за балансиране на рН на кожата и премахване на остатъците от замърсявания, които може да сте пропуснали с почистващия продукт.

Тонерите, които виждате по рафтовете на аптеките днес, не са това, което бяха. "По-старото поколение" тонери се характеризираше с изключителния си изсушаващ ефект. Но по-новото поколение тонери, повлияни от азиатските процедури за грижа за кожата, са формулирани, за да възстановят баланса на кожата след почистване, да я подготвят за продукти, които се прилагат след това, и дори да решават различни проблеми.

В зависимост от допълнителните съставки във формулата, някои тонери могат да помогнат за свеждане до минимум на появата на разширени пори, хидратиране на кожата или озаряване. Те позволяват на потребителите да нанесат допълнителен слой от съставки в рутината си за грижа за кожата, тъй като тонерите могат да се прилагат под серуми и овлажнители.

Има тонери, специално формулирани за тези с мазна, склонна към акне кожа, опции за суха кожа, които търсят допълнително усилване на хидратацията, и дори тонери, които служат с двойно предназначение на химически ексфолианти и помагат при фини линии, тъмни петна и белези от акне. Ключът към намирането на правилния продукт е да търсите такъв с оглед на вашия тип кожа.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay