7 актьори, които избраха да променят сценария и направиха филма си емблематичен

"Уау, това беше невероятна сцена", често си казваме това, когато гледаме филми. Но понякога заслугата не е само на сценариста или режисьора. Всъщност някои от най-добрите моменти на екрана са резултат от импровизирането на актьорите или пълната промяна на сценария. От емблематични филмови реплики до незабравими моменти с герои, ето 7 пъти, когато актьорите се отклониха от сценария и направиха крайния резултат още по-добър.

1. Кирстен Дънст - Спайдърмен 2

По време на продукцията на филма продуцентът се обърнал към актрисата Кирстен Дънст и я посъветвал да оправи зъбите си, тъй като те не отговаряли на визията на режисьора за безупречна усмивка. Въпреки това Дънст останала вярна на инстинктите си и отказала да се съобрази с обществените стандарти за красота. Близките ѝ приятели подкрепили решението ѝ и в крайна сметка тя останала с естествената си усмивка.

2. Киану Рийвс - Джон Уик

Първоначалната концепция за героя на Джон Уик е тази на 75-годишен мъж и първоначално режисьорът разглеждал актьори като Клинт Истууд и Харисън Форд като потенциални кандидати за ролята. Въпреки това, след като се срещнал с Киану Рийвс, той бил убеден, че Рийвс ще бъде перфектен за ролята. Рийвс дори продължил да допринася за сценария и помогнал за трансформирането на героя във версия на Джон Уик на средна възраст.

3. Дуейн Джонсън — Shazam! и Черния Адам

Дуейн Джонсън изигра решаваща роля в промяната на посоката на филма Shazam. В телефонен разговор с продуцентите на филма Джонсън ги убедил да променят сценария, за да се съсредоточат повече върху героя на Били Батсън и неговия път към превръщането му в супергерой.

Дуейн Джонсън оказва влияние и върху развитието на филма Черният Адам. В резултат на това DCEU се стреми да изгради сплотена вселена с взаимосвързани истории и герои.

4. Джийн Хекман - Супермен

През 1978 г. режисьорът Ричард Донър избира Хекман да изиграе скандалния злодей Лекс Лутър в Супермен. Въпреки десетилетия изобразяване на героя като плешив антагонист в комиксите, Хекман отказал да обръсне главата си.

За да заобиколи този проблем с приемствеността, режисьорът накарал Джийн Хекман да направи косата му, за да изглежда сякаш носи перука. Единственият път, когато виждаме Лекс Лутър плешив, е в края на филма, когато той е отведен в затвора.

5. Сара Джесика Паркър - Вихърът на танца

На Сара Джесика Паркър била предложена ролята на Ръсти във филма "Вихърът на танца". Въпреки че това щяла да бъде първата ѝ роля във филм за възрастни, тя казала не.

 Продуцентите на филма искали тя да подстриже и боядиса косата си в червено, което тя не искала да направи. Тя току-що била пуснала косата си, а и не смятала, че червеното е нейният цвят. Вместо това те в крайна сметка дали ролята на Трейси Нелсън.

По-късно продуцентите променили мнението си и разбрали, че цветът на косата на Ръсти няма значение. Извикали Сара от снимачната площадка и я помолили да снима в Юта. Тя се съгласила да отиде, но отново отказала да променя косата си.

6. Кари Фишър - Междузвездни войни

Кари Фишър, която изиграва принцеса Лея в първия филм от "Междузвездни войни", пише за преживяването си в мемоарите си от 2016 г., The Princess Diarist. Въпреки че вече била слаба, продуцентите на филма ѝ казали да отслабне с 10 килограма.

Тя се страхуваше, че ще бъде уволнена, ако не отслабне, но се появила на снимачната площадка със същото тегло, с което била, когато я наели. Филмът има огромен успех и Фишър става известна като Лея.

7. Харисън Форд - Американски графити

Американски графити е филм за тийнейджъри, които шофират наоколо в последната вечер от лятната си ваканция. Харисън Форд има малка роля във филма като човек, който предизвиква най-добрия драг състезател в града. Филмът се развива през 60-те години, така че актьорите трябвало да имат старинни прически. Въпреки това, има слух, че Харисън Форд не е искал да подстриже косата си за тази малка роля, така че вместо това носи шапка Stetson.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay