Всичко, което трябва да знаете за слънцезащитата за лице на едно място

Всичко, което трябва да знаете за слънцезащитата за лице на едно място
Canva

Употребата на слънцезащита за лице е много важна през лятните месеци, когато интензивността на UV-лъчите e по-висока. Ето някои специфики и насоки, които трябва да имате предвид при използването на слънцезащита:

Изберете правилния фактор на слънцезащитата

Факторът на слънцезащитата (SPF) указва защитата срещу UVB-лъчите, които причиняват слънчево изгаряне. Защитата срещу UVA-лъчите, които допринасят за стареенето на кожата, се отбелязва със звездички или букви като "UVA". Идеално е да изберете слънцезащита с SPF 30 или повече, която осигурява защита срещу широкия спектър на UV-лъчите.

Нанасяйте достатъчно количество

Нанасянето на достатъчно количество слънцезащита е от съществено значение за ефективна защита. Препоръчително е да използвате приблизително около 2 мл за лицето и шията си. Нанесете крема равномерно върху кожата и го разнесете добре, особено на чувствителните области като нос, уши и горна устна.

Повтаряйте нанасянето редовно

Слънцезащитата трябва да се нанася повторно на всеки 2 часа или по-често, ако се потите, плувате или подскачате. Дори ако слънцезащитата е водоустойчива, е препоръчително да я повторите след плуване или подсушаване с кърпа.

Защитете се с допълнителни методи

Освен слънцезащитата, е важно да използвате и други методи за защита от слънцето, особено през пиковите часове на слънцето (между 10:00 и 16:00 часа). Носете шапки, слънчеви очила и стойте на сянка, когато е възможно.

Внимавайте с излагането на слънце

Избягвайте продължително излагане на слънце, особено през пиковите часове. Търсете сянка и редовно се хидратирайте, за да предотвратите дехидратацията.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay