Експерти: Хиалуроновата киселина, бакучиол и витамин C са ключови при лятната грижа за кожата!

Грижата за кожата през най-горещия сезон изисква по-специално внимание и козметика с подбрани съставки.

Експерти: Хиалуроновата киселина, бакучиол и витамин C са ключови при лятната грижа за кожата!

Размерът на световния пазар на грижа за кожата се очаква да достигне 273,3 милиарда долара до 2031 г., нараствайки с годишен темп от 6,7% от 2022 до 2031 г. Въпреки, че милиони потребители по света използват козметика всекидневно – жените употребяват средно по 12 продукта, все още няма ясно изразени навици за смяна на основните използвани съставки по сезони. И докато важността на слънцезащитния крем и повишената хидратация през лятото днес са всеизвестни, има някои обичайни правила и изключително полезни съставки за грижа за кожата през най-горещите месеци, за които много хора не знаят. Експертът Крис Лъкхам от шведския skin-tech бранд FOREO споделя няколко важни съвета и съставки, които са ключови за грижата за кожата през лятото.

Хиалуронова киселина Хиалуроновата киселина е съставка, която виждаме навсякъде, а сега, поради многото ѝ форми и размер на молекулите, имаме повече начини да получим ползите от нея! Това чудо съдържа 1000 пъти повече вода от теглото си и действа като магнит за влагата. Тя осигурява на кожата усещане за мекота – само не забравяйте да се хидратирате добре (с повече течности), докато използвате тези съставки, тъй като те извличат хидратация или от атмосферата, или от най-дълбокия слой на кожата.

Сред новите продукти на пазара с високо съдържание на хиалуронова киселина е маската SUPERCHARGED™ Ultra-Hydrating Sleeping Mask на FOREO. Тя е богата и възстановяваща нощна желирана маска, която успокоява кожата и заключва влагата, докато спите. С 99% съставки от естествен произход, тази естествено подхранваща процедура без отмиване зарежда и подмладява кожата без да запушва порите – така че тя да изглежда здрава и хидратирана още преди да е започнал денят.

Витамин C

Лятото и слънцето вървят ръка за ръка, но за да може да преминете през летния период без следи от тази "любовна афера" и да запазите кожата си във възможно най-чисто състояние, е важно да следвате някои стъпки. Откъде да започнете? Крис Лъкхам препоръчва да включите продукт с витамин C в рутината си, който е със стабилна формула и с ефикасност около 5-10%, след което да достигнете до 20-30%. Причината, поради която се препоръчва поетапно увеличаване, е, че понякога кожата може да се почувства претоварена и да се появи усещане за парене.

Ако кожата е много чувствителна, добро решение е и да инвестирате в серум с магнезиев аскорбил фосфат. Тъй като е на водна основа, той е много по-желано допълнение за хората с по-сензитивна кожа. Каква текстура е най-добра – серум или масло? Това зависи от вашите предпочитания, но серумът е по-подходящ за употреба сутрин.

Масла за лице

Маслата са нещо, което се създава естествено в кожата ни, така че е повече от добре дошло, когато се прилагат такива локално! Крис Лъкхам препоръчва употребата им за лице преди лягане, за да "направят магията си" през нощта. Важно е, обаче, да нанасяте маслото малко преди да легнете на възглавницата, за да не полепне по нея!

За летните месеци е по-добре да се ползват сухи масла, като е важно да подберете такива според съставките. Заради успокояващите и регенериращите свойства, от които всички се нуждаем след излагане на слънце, особено подходящи сега са: кайсиево масло, масло от нарови семена, а за по-сухите типове кожа – масло от шеа. Ако прочитането на тези наименования не ви кара да мислите за лятна кожа, мирисът им със сигурност ще го направи!

Почистващи кремове

Почистването, без да е прекалено изтощително, но все пак достатъчно силно, за да премахне SPF и грима, е от ключово значение през лятото. Кремообразните почистващи продукти ще направят точно това! Нанесете върху суха кожа и разтрийте с ръце или с уред, след което изплакнете и избършете с чиста, топла кърпа. Опитайте се да избирате формули, които работят най-добре с кожата ви (особено за лятна кожа), и се фокусирайте върху противовъзпалителни свойства, като например масло от пачули, Centella Asiatica или масло от CBD.

Чудесно средство за ежедневно почистване, което да опитате, е микропяната LUNA™ Micro-Foam Cleanser 2.0. Уникалното при този продукт е, че той е супер нежен, кремообразен почистващ продукт, който се превръща в деликатна пяна. Тя извлича замърсяванията от вътрешността на порите, за да я почисти нежно. Формулата с възстановяващи кожата аминокиселини и витамин Е, които спомагат за задържането на влагата, оставя кожата мека и със здрав вид. Работи чудесно с емблематичната силиконова четка LUNA™ на FOREO, за да отстрани 99,5 % от замърсяванията и омазняването от кожата.

Бакучиол

Бакучиол предлага алтернатива за тези, които ползват продукти с ретинол. Той ускорява клетъчната обмяна, без да води до раздразнения. Тази алтернатива се връща към използването на аюрведичната и китайската медицина. Клинично е установено, че той се справя с фините линии, бръчките, грапавостта, сухотата и еластичността. Той е подходящ за хора с по-чувствителна кожа или предпазливи потребители, и много кожни експерти като Крис Лъкхам го намират за по-добър от всичко с ретинол.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay