Използвайте тези съставки, ако искате кожа като на корейките

Използвайте тези съставки, ако искате кожа като на корейките
Canva

Корейската козметична индустрия е известна с иновациите си и широкото използване на разнообразни съставки. Някои от най-популярните и широко използвани съставки в корейската козметика включват:

Хиалуронова киселина (Hyaluronic Acid)

Тази хидратираща съставка привлича влагата към кожата, предоставяйки интензивна хидратация. Корейските продукти често съдържат хиалуронова киселина за поддържане на кожата мека и хидратирана.

Ниацинамид (Niacinamide)

Този витамин B3 има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Ниацинамидът се използва често за подобряване на текстурата на кожата, избелване на тена и намаляване на появата на акне.

Алфа-хидроксикиселини (AHAs)

Гликолова и млечната киселина са често използвани AHAs в корейската козметика. Те помагат за ексфолиацията на мъртвите клетки на кожата, подобряват текстурата и стимулират обновяването на клетките.

Бета-хидроксикиселини (BHAs)

Салициловата киселина е типичен пример за BHA киселина, която е ефективна при лечението на акне и контролирането на мазнините. Те проникват дълбоко в порите и помагат при премахването на излишния себум.

Екстракти от зелени чай и чай от роза

Богати на антиоксиданти, тези екстракти помагат в борбата със свободните радикали, които могат да допринесат за стареенето на кожата. Освен това, те имат успокояващи и антиинфламаторни свойства.

Серамиди

Тези липиди играят важна роля в бариерната функция на кожата. Корейските продукти често включват серамиди, за да подпомогнат възстановяването и укрепването на епидермалния слой на кожата.

Гъба Сребърни ушички

Това е хидратираща съставка, която задържа влагата и подобрява еластичността на кожата. Често се използва в хидратиращи продукти.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay