Как да се справим с торбичките под очите?

Как да се справим с торбичките под очите?
Pexels

Торбичките под очите  могат да направят лицето ви да изглежда уморено и да намалят самочувствието ви. За появата им може да има различни причини, включително наследственост, умора, стрес, лоша диета. Но има начини, които ще ви помогнат да се справите с този проблем.

Студени компреси

Прилагането на студени компреси под очите ще помогне за намаляване на подпухналостта и появата на торбички. За да направите това, можете да използвате студени лъжици, замразени гел маски или просто парче лед, увито в мека кърпа. Поставете компреси върху зоните под очите за 10-15 минути. Повтаряйте процедурата няколко пъти на ден.

Създаване на режим за сън

За да подобрите външния вид на зоната под очите е важно да обърнете внимание на съня си. Недостигът му може да доведе до подпухване и подуване. Опитайте се да спите поне седем до осем часа на нощ, за да дадете на тялото си достатъчно време за възстановяване и почивка.

Правилното хранене

Хранете се балансирано и пийте достатъчно вода. Твърде солената храна може да причини задържане на течности в тялото и да увеличи подпухналостта, включително под очите. Добавете повече пресни плодове, зеленчуци и протеини към вашата диета, за да поддържате здрава кожа.

Масажиране на зоната около очите

Леко масажиране на зоната около очите или извършване на леки потупвания с пръсти може да стимулира кръвообращението, да намали подпухналостта и да подобри тена на кожата.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay