Как се променя кожата ни през зимата?

Как се променя кожата ни през зимата?
Canva

През зимата, поради ниските температури и ниската влажност на въздуха, кожата често преживява различни промени. Ето някои от основните фактори, които влияят на кожата през зимните месеци и как тя може да се промени:

Изсушаване и дехидратация

Студените въздушни условия и употребата на отоплителни системи могат да изсушат кожата, като я лишат от естествените ѝ масла. Това може да доведе до поява на сухи петна, лющене и усещане за опъване.

Чувствителност и зачервявания

Зимните условия могат да направят кожата по-чувствителна към външните фактори. Студът и вятърът могат да предизвикат зачервяване и дразнене, особено на откритите участъци на кожата.

Липса на сияйност

Зимата често води до загуба на сияйност на кожата. Ниската влажност може да направи кожата безжизнена.

Усещане за стегнатост

Сухотата и студът могат да предизвикат усещане за стегнатост в кожата, особено след излизане на студено и влизане в топло помещение.

Поява на сърбеж и обриви

Сухата кожа може да предизвика сърбеж и обриви, които могат би да са по-чести през зимата.

За да поддържате здрава и хидратирана кожа през зимата, е важно да следвате грижи за нея. Включете в ежедневната си рутина употреба на овлажняващ крем, използвайте нежни почистващи средства, избягвайте горещи душове и поддържайте правилна хидратация чрез пиене на достатъчно вода. Тези мерки ще помогнат да се запази еластичността, мекотата и здравето на вашата кожа през зимата.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay