Медните пептиди ли са новия ретинол?

Медните пептиди ли са новия ретинол?
Canva

Всички сме чували за хидратиращите ползи от хиалуроновите киселини, изсветляващите ползи от витамин С и борещите се с бръчките свойства на ретинолите, но според някои експерти медните пептиди могат да направят всичко изброено по-горе и много повече.

Създаден като най-добрия избор за здравето на кожата и известен като ботокс в бутилка от експерти по кожата, днес ще разгледаме какво точно представляват медните пептиди и какво ги прави толкова интересни по отношение на грижата за кожата. Прочетете, за да разберете.

Какво представляват медните пептиди?

Пептидите са градивните елементи на основните протеини в нашата кожа и поддържат здравословен тен, известни като аминокиселини. Когато се комбинира с медни йони, естествено срещащ се комплекс (намиращ се в слюнката и урината), е установено, че помага за насърчаване на мазнините и функцията на клетките. Регенериращите свойства направиха медните пептиди популярни по отношение на грижата за кожата, тъй като насърчават обновяването на клетките. Въпреки че в момента преминават през известен ренесанс, медните пептиди за първи път са идентифицирани за техните свойства за регенерация на кожата през 70-те години на миналия век. Оттогава медните пептиди са еволюирали и могат да бъдат намерени в различни усъвършенствани формулировки за грижа за кожата.

Как действат?

Медните пептиди действат, като проникват в горния слой на кожата, след което ребалансират клетките и им помагат да комуникират по-добре. Това намалява с остаряването на кожата, така че идеята е, че медните пептиди в грижата за кожата възстановяват загубените ресурси и следователно обръщат признаците на стареене. Само някои от видимите предимства, открити в клинични проучвания, са подобрени текстурни увреждания, изравняване на тена на кожата, минимизиране на порите и повишаване на младежкото излъчване.

Как да я включите в рутината си?

Грижа за кожата, която съдържа медни пептиди, може да се използва сутрин или вечер след почистване, но не трябва да се използва едновременно с витамин С или ретинол, така че трябва съответно да се добави към режима ви за грижа за кожата. Причината, поради която те не трябва да се използват едновременно, е, че това може да подкопае ефективността или да причини кожната бариера да стане твърде чувствителна.

Какво трябва да имате предвид?

Ако редовно използвате ексфолиращи продукти или грижа за кожата, която съдържа AHAs, може би е най-добре да си направите почивка, когато използвате медни пептиди, тъй като те могат да отслабят кожната бариера и да доведат до зачервяване, дразнене и чувствителност. Вместо това може да е най-добре да редувате грижата за кожата си през седмицата и да дадете на кожата си няколко дни да се възстанови от ексфолиращи процедури, преди да използвате продукт за грижа за кожата с меден пептид.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay