Как да украсите коледно дърво в 3 лесни стъпки?

Пригответе се да украсите с най-добрите съвети на нашите редактори за украса на коледната елха.

Как да украсите коледно дърво в 3 лесни стъпки?
Pexels

Едно от любимите ни неща за всеки коледен сезон е да шофираме или да се разхождаме из кварталите и да зърваме празнични коледни елхи в прозорците на хола, украсени със светлини, гирлянди и орнаменти. Украсяването на коледната елха е почитана от времето традиция в много домакинства. Елементите, които влизат в украсата на коледната елха - светлини, гирлянди и орнаменти - са познати на почти всеки. Но когато става въпрос за създаване на празнично дърво, което изразява вашия стил, личност, наследство и обкръжение, възможностите са практически неограничени. Най-добрите коледни елхи са пълни със слой след слой от спомени, традиции и орнаменти – както ръчно изработени, така и закупени от магазина.

Не сте сигурни как искате да украсите вашето дърво тази година? Имаме много идеикоито ви позволяват да добавите личен щрих към вашия празничен декор. След като намерите своето вдъхновение, следвайте нашите три лесни стъпки за украсяване на коледно дърво като професионалист.

Как да украсите вашето коледно дърво като професионалист

Получаването на ослепително празнично дърво не трябва да е трудна работа. Всичко, което е необходимо, е да разберете как елементите работят заедно и няколко лесни за следване съвета от нашите професионалисти в декорирането на дървета. Ще ви покажем как да украсите професионално коледно дърво. Запомнете: По-важно е семейството да украсява заедно, отколкото да се стреми към перфектно разположение. Но тези три стъпки ще гарантират, че вашето дърво е едновременно любимо и красиво.

Стъпка 1: Закачете светлините на коледната елха

Първата стъпка в това как да украсите коледно дърво е добавянето на светлини. Светлините за дърво обикновено идват върху зелени или бели нишки от тел, въпреки че сега можете да намерите и черни варианти, които са идеални, ако случайно имате черно коледно дървоИзберете цвета на нишката, който съответства на вашето дърво, така че жицата да бъде скрита. Осветяването на вашето коледно дърво отвътре навън ще му придаде най-динамичния вид. Започнете от основата на ствола и продължете нагоре, обгръщайки светлините около всеки голям клон, движейки се от ствола към върха и обратно. 

Експериментирайте с различни схеми на осветление, докато намерите тази, която ви харесва; добре е да смесвате и комбинирате светлини. Например, фон от бели или ясни светлини може да бъде подчертан с нишки от цветни светлини, които обгръщат външните части на дървото.

Как да украсите коледно дърво в 3 лесни стъпки?
Pexels

Стъпка 2: Добавете гирлянд за коледно дърво

Няма твърди правила за украса на коледната елха, когато става въпрос за поставяне на гирлянди. За да избегнете издуването на клони между плътно стегнати нишки на гирлянди, започнете от върха на дървото и бавно увеличете количеството на гирляндите между всяка вълна, докато вървите надолу по клоните. Планирайте да използвате около две нишки гирлянди за всеки вертикален крак от дърво.

За да избегнете да изглежда претрупано вашето дърво, украсете го с различни гирлянди от обикновени до изискани. Тънките гирлянди с мъниста изглеждат най-добре окачени от клон на клон; гирляндите от по-дебела хартия, панделка или фолио изглеждат най-добре увити свободно около цялото дърво. 

Декорирането на коледно дърво с панделка е популярна алтернатива на гирлянда. Увийте хлабаво широка панделка с шарки около цялото дърво в хоризонтални ленти. След като разберете как да украсите дърво с панделка, опитайте да го усилите, като използвате лентата вертикално върху дървото, създавайки каскадни потоци от панделка от върха на дървото към основата, пъхнете краищата под върха на дървото и закрепете около основата.

Съвет на редактора: Опитайте една от любимите ни идеи за украса на коледно дърво. Пъхнете панделката обратно към ствола на вашето дърво, за да създадете вълнист вид.

Стъпка 3: Закачете орнаменти за коледно дърво

Последната стъпка в декорирането на вашето дърво е да закачите коледните си орнаменти. Ето какво трябва да имате предвид, когато добавяте украса за коледно дърво.

  • За да покажете любимите си орнаменти, първо ги поставете на първо място на дървото.
  • След това закачите по-големите орнаменти, като ги разпределите равномерно около дървото. Орнаментни топки в един цвят, но няколко размера и текстури ще създадат непрекъснатост отгоре надолу. По-големите закачете отдолу, по-малките отгоре.
  • Попълнете около тези орнаменти със средни и малки орнаментиНе забравяйте да окачите някои орнаменти по-близо до вътрешността, за да създадете дълбочина и интерес. Те отразяват светлината, за да накарат вашето дърво да блести отвътре. Направете дървото свое, като добавите специални предмети, като ръчно изработени орнаменти или висулки.

Отдръпнете се и разгледайте дървото си от различни ъгли - препоръчваме ви да присвиете очи - за да определите дали има празни зони за запълване.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay